B2B marketing

Share

Xicero communicatie adviseert en helpt bedrijven bij het vinden van nieuwe opdrachtgevers in de B2B sector. Bedrijven die hun diensten aanbieden aan andere bedrijven. Zorgen voor een betere concurrentiepositie. Zorgen voor naamsbekendheid. En zorgen dat inkopers of andere verantwoordelijken uiteindelijk ook klant worden. Bedrijven vinden het lastig om dit zelf op te pakken. Ze weten vaak niet zo goed waar ze moeten beginnen. Ze zijn er niet ervaren (en goed) in. En hebben er bovendien vaak amper de tijd voor. Gelukkig zijn er specialisten als Xicero die hen daarbij kunnen helpen.

image

Een sterke identiteit en een een onderscheidend aanbod

Bedrijven die zich succesvol onderscheiden hebben goed nagedacht over hun identiteit en de manier waarop ze zich kunnen onderscheiden van hun concurrenten. Bij de zoektocht naar een nieuwe leverancier gaat men op zoek naar informatie en achtergronden van alle mogelijke oplossingen. Wie zich daarbij duidelijk kan onderscheiden van andere aanbieders heeft de eerste slag gewonnen. Als dan ook de opvolging (aanbod, aanbieding, klantcontact) aan de verwachting voldoet is de kans het grootst op succes.

Naamsbekendheid opbouwen

Bedrijven groeien door een succesvol product of een succesvolle dienst. Doordat ze zich slimmer/beter/goedkoper (anders!) profileren vergroten ze hun naamsbekendheid op een onderscheidende manier binnen de doelgroep. Een groter bereik, meer volgers en fans, zorgt voor meer klantcontacten en meer leads. Met als gevolg meer kansen om nieuwe opdrachtgevers voor zich te winnen.

Beïnvloeden van het aankoopproces

Het aankoopproces is echter geen eenvoudige optelsom. Het is een proces dat, afhankelijk van product en markt, snel -of minder snel- wordt doorlopen om te komen tot een besluit. De feitelijke beslissing om iets ergens te kopen. Gestart met een probleem (de printer van het bedrijf is stuk, onze website is niet te bekijken op een mobiele telefoon, ik wil een bijzondere klantendag laten organiseren…) gaat het via het zoeken naar mogelijke oplossingen naar het bekijken en vergelijken van bedrijven die de beste oplossing zeggen te hebben.

Via aanvullend onderzoek en uiteindelijk 1 op 1 contact wordt er een besluit genomen. Afhankelijk van het product (of de dienst) wordt dit besluit door 1 of meer mensen genomen. Of voorbereid. Tijdens het gehele proces zijn er dus talloze momenten waarop jouw bedrijf en jouw product of dienst onder de loep worden genomen. Momenten waarop er kansen liggen je te onderscheiden.

Ben je ook op zoek naar advies of ondersteuning?

Herken jij bovenstaande situaties? Ben je op zoek naar strategisch marketing advies? Wil je je naamsbekendheid vergroten of je identiteit en huisstijl moderniseren? Of wil je misschien hulp bij het maken van reclame voor je bedrijf of advies over een professionele website en hoe je deze website het beste voor Google kunt optimaliseren? Onze specialisten kunnen je op ieder gebied van dienst zijn.

We luisteren graag naar jouw verhaal. Waar mogelijk geven we al richting en advies. Maar vooral willen we samen met jou ontdekken waar de beste kansen liggen. En die verzilveren. resultaat begint met een plan. En vooral een luisterend oor.

Bel snel met Donald (tijdens kantooruren op 0251-65 55 69) of vul direct het informatie aanvraagformulier in.

Het bureau voor nuchtere Hollanders

Opgericht in 1994, heeft het team de expertise en ervaring van traditionele waarden in een nieuw tijdperk. Een combinatie van marketing, tech, content en strategie maken ons een echte partner van merken en bedrijven met ambitie.

Werken aan uw merk en uitstraling. Online of social media. Tekst, video of grafisch? Onze diensten brengen uw inspanningen in lijn met uw doelstellingen. Dat doen we op z'n Noord-Hollands: nuchter, praktisch en samen. Met een grote drang naar resultaat en rendement. Want dat is van alle tijden.