Website onderhoud met ModX als CMS

Share


Tegenwoordig heeft bijna iedere website een CMS (content management systeem). Hiermee kan de site op een gemakkelijke manier worden onderhouden. De hoeveelheid aan systemen is enorm. Xicero heeft gekozen voor het systeem van ModX. Hiermee kunnen we snel (en dus voordelig!) maatwerk leveren. Alle sites zijn immers anders.

Standaard maatwerk: eerst even de maat opnemen

De open-source software van ModX geeft Xicero de tools om met standaard maatwerk te kunnen werken, dat bespaart tijd en geld. Het flexibel inzetten van modules en componenten biedt de mogelijkheid om, op basis van verschillende stramienen, te definiëren welke onderdelen beheerd moeten kunnen worden. Dat geeft opdrachtgevers veel vrijheid en vooral gemak. Via internet, thuis of op kantoor, snel pagina’s aanmaken, aanpassen of verwijderen. Of even een nieuwe afbeelding uploaden.

Van specificaties tot werkbare beheeromgeving

In de eerste fase gaan we luisteren. Naar website wensen en eisen. Naar te realiseren doelstellingen. Naar beschikbare en gewenste nieuwe inhoud (content) van de site. En het redactieteam dat voor het website onderhoud zal gaan zorgen.

Er wordt een prototype van de site gemaakt. Hiermee stemmen we alle verwachtingen af. Zowel aan de kant van de opdrachtgever (wat kan ik van de nieuwe site verwachten) als aan de kant van Xicero. Zodat vormgevers en programmeurs in de realisatiefase precies weten wat er van hen verwacht wordt. Dat zorgt voor duidelijkheid.

Web content management: van redactie naar database

Een web content management systeem is geen doel op zich. Het is slechts een middel om de communicatie (in dit geval via de website) zo efficiënt en makkelijk mogelijk te laten verlopen. Een content management systeem is slechts een interface, een koppeling, tussen uw webredactie en de database waarin alle teksten en afbeeldingen zijn opgeslagen. Wij maken het daarom niet moeilijker dan nodig; snel, eenvoudig en tegen zo min mogelijk kosten voor beheer van de website.

Het bureau voor nuchtere Hollanders

Opgericht in 1994, heeft het team de expertise en ervaring van traditionele waarden in een nieuw tijdperk. Een combinatie van marketing, tech, content en strategie maken ons een echte partner van merken en bedrijven met ambitie.

Werken aan uw merk en uitstraling. Online of social media. Tekst, video of grafisch? Onze diensten brengen uw inspanningen in lijn met uw doelstellingen. Dat doen we op z'n Noord-Hollands: nuchter, praktisch en samen. Met een grote drang naar resultaat en rendement. Want dat is van alle tijden.