Huisstijlen

Share

Als aandacht schaars en aanbod groot is, kan het voor jouw bedrijf een probleem zijn om de concurrentie voor te blijven. De concurrent is vaak een klik verderop. Een sterke visuele identiteit maakt het verschil in jouw markt. Met een professionele huisstijl geef je direct een kwaliteitssignaal af en maak je de sterkst mogelijk indruk.

image

Van strategie naar een sterk (beeld)merk

Vanuit de marketingstrategie volgt een visuele vertaalslag naar de identiteit van jouw bedrijf of afdeling. Een sterk logo laten ontwerpen is daarbij de eerste stap. Het goed doorvertalen van het logo in de bedrijfscommunicatie een logisch vervolg. De kernwaarden van het bedrijf en de uitgangspunten uit de strategie vormen hiervoor de basis.

Een professionele huisstijl

Onderdelen van een professionele huisstijl zijn logo, beeldmerk, kleurgebruik, lettertype en typografie, schrijfstijl, beeldgebruik, en bijvoorbeeld het inzetten van een slogan of pay-off. Een goed doordachte huisstijl is niet alleen weggelegd voor grote internationale ondernemingen. Ieder bedrijf heeft baat bij een sterk logo en een doorzetting van de gekozen stijl op de website, bedrijfsbrochure, digitale nieuwsbrief en de presentatie op social media. Sommige -vaak grotere- bedrijven leggen hun huisstijl vast in een huisstijlhandboek. Hiermee worden afspraken en regels over het logo en de toepassing van de huisstijl op verschillende communicatiemiddelen vastgelegd.

Ontwerpen met tekst

Naast het visuele aspect maakt ook de tekst deel uit van de huisstijl. Wat te denken van een nieuwe bedrijfsnaam of slogan? Een communicatiebureau zorgt voor eenheid en versterking van alle afzonderlijke componenten. Herkenbaar en creatief.

Huisstijlbewaking zorgt voor een sterk merk

Bij grote organisaties worden alle afspraken tevens gedocumenteerd en vastgelegd in een huisstijlhandboek. Een naslagwerk dat door leveranciers gebruikt wordt om een consistente huisstijl te garanderen.

Xicero helpt bedrijven bij het ontwerpen van een logo of een complete nieuwe huisstijl. We geven daarbij strategisch advies. Maken creatieve voorstellen die indruk maken. Of zetten handige tools in die jouw bedrijfsidentiteit helpen bewaken en geld besparen. Professioneel huisstijlmanagement zoals je van een bureau als Xicero mag verwachten

Dat doen we betaalbaar en praktisch. Ook dat is Xicero.

Het bureau voor nuchtere Hollanders

Opgericht in 1994, heeft het team de expertise en ervaring van traditionele waarden in een nieuw tijdperk. Een combinatie van marketing, tech, content en strategie maken ons een echte partner van merken en bedrijven met ambitie.

Werken aan uw merk en uitstraling. Online of social media. Tekst, video of grafisch? Onze diensten brengen uw inspanningen in lijn met uw doelstellingen. Dat doen we op z'n Noord-Hollands: nuchter, praktisch en samen. Met een grote drang naar resultaat en rendement. Want dat is van alle tijden.