Bedrijfsnamen en slogans

Share

Het komt niet heel vaak voor. Een nieuwe productnaam of bedrijfsnaam bedenken. Dan is het handig dat je kunt terugvallen op de creatieve woordkunstenaars van Xicero. Zij helpen bij het bedenken van originele bedrijfsnamen en slogans. Relevant, helder en goed te onthouden.

Een nieuwe naam voor je bedrijf

Startende bedrijven. Fusiebesprekingen. Veranderingen in de bedrijfsvoering. In bijgaande situaties is er een nieuwe naam nodig. Een nieuwe bedrijfsnaam bedenken is geen wiskunde. Het is een creatief proces waarbij je een aantal stappen doorloopt om uiteindelijk een naam te kiezen waar jouw bedrijf weer jaren mee vooruit kan.

Je kunt vele invalshoeken gebruiken. Of meenemen in het proces. Van de achtergrond van (de mensen achter)het bedrijf, de doelgroep tot locatie of specifieke onderscheidende factoren die het bedrijf bijzonder maakt. Soms zijn namen heel duidelijk. Een andere keer worden namen bekend door de kwaliteit van hun product en het grote marktaandeel. De naamsbekendheid van topmerken als Apple, Google, bol.com of HEMA is groot. Al hebben ze daar, ieder op hun eigen manier en in hun eigen omgeving, hard –en creatief– aan moeten werken.

Goede slogan: toveren met taal

En goede reclameslogan (of pay-off) spreekt voor zich en is vooral goed te onthouden. Je hebt de tijd niet om iets ingewikkelds uit te leggen. Het moet direct duidelijk zijn. Naast reclameslogans bedenken we ook bedrijfsnamen, productnamen of namen voor evenementen.

Xicero heeft door de jaren heen veel namen en slogans bedacht. Productnamen (SaniPod, ScopeControl), bedrijfsnamen (Mprove, Energyra) en slogans als ‘Dichtbij. Bijzonder. Betaalbaar’ voor de Italiaanse regio Valle d’Aosta, ‘Niet kakelen. Eieren leggen.’ voor de lokale D66 verkiezingscampagne en ‘Duurzaam. Betrokken. Betrouwbaar’ voor DSE Automatisering.

Laat je ook verrassen door de spitsvondigheid en creativiteit van de woordkunstenaars van Xicero.

Heb jij ook een nieuwe bedrijfsnaam of reclameslogan nodig?

Als jij ook een nieuwe productnaam, reclameslogan of bedrijfsnaam nodig hebt, bel je snel met Xicero. Maak een afspraak via 0251-655569 of gebruik het contactformulier.

Het bureau voor nuchtere Hollanders

Opgericht in 1994, heeft het team de expertise en ervaring van traditionele waarden in een nieuw tijdperk. Een combinatie van marketing, tech, content en strategie maken ons een echte partner van merken en bedrijven met ambitie.

Werken aan uw merk en uitstraling. Online of social media. Tekst, video of grafisch? Onze diensten brengen uw inspanningen in lijn met uw doelstellingen. Dat doen we op z'n Noord-Hollands: nuchter, praktisch en samen. Met een grote drang naar resultaat en rendement. Want dat is van alle tijden.