Mobiel vriendelijke website

Share
image

Hoe ‘mobiel vriendelijk’ is jouw website?

Deze vraag kun je snel beantwoorden door de site op een mobiele telefoon te bekijken. Hoe ziet de informatie er uit? Is de tekst leesbaar? Zijn de buttons goed en gemakkelijk te gebruiken? Kan men je bedrijf snel -met 1 klik- bereiken per telefoon? Ze hebben het toestel immers in hun hand en willen misschien wel snel iets weten over je product of dienst?

Hoeveel bezoekers bekijken je site op een mobiele telefoon?

Als je site er mooi uitziet en al mobielvriendelijk is, heb je jouw communicatie goed voor elkaar. Als dit niet het geval is kun je verder kijken naar het gebruik van de site. De meeste websites worden doorgemeten via Google Analytics. Daarmee kun je eenvoudig en snel bekijken hoeveel bezoek je site heeft. Waar deze vandaan komen. En wat ze vervolgens doen op je site. Kijk hier bij ‘mobiel’ om te zien op welke apparaten jouw klanten je website bekijken. Op een desktop/laptop, een tablet of mobiele telefoon.

Help! Welke keuzes heb ik om mijn site te verbeteren?

Als blijkt dat jouw website een hoog percentage mobiele gebruikers heeft en een website die daar niet voor is geoptimaliseerd dan is het tijd om na te denken over de volgende stap. Een site waar in de toekomst alle bezoekers de informatie goed gepresenteerd krijgen. Er zijn drie opties:

  1. Een aparte mobiele website maken
  2. Een eigen app laten maken
  3. De website responsive maken

De eerste twee opties worden vaak door grotere bedrijven gebruikt. Doordat je nog meer op maat kunt maken en voor iedere gebruiker iets heel specifieks kan maken (inhoud en vormgeving) is dat de meest ideale situatie. Vanwege de praktische kant (lees: best betaalbaar) kiezen de meeste bedrijven
er voor om een responsive website te laten maken.

Wat is een responsive website?

Met een nieuw ontwikkelde techniek schalen paginaonderdelen tot een bepaalde breedte mee. Daarna worden de elementen herschikt. Hierdoor wordt in alle situaties optimaal gebruik gemaakt van de beschikbare ruimte. Daarnaast kunnen elementen in bepaalde situaties worden vervangen door voor de gebruiker gemakkelijker te gebruiken opties. Voorbeelden zijn buttons en navigaties.

Op een mobiele telefoon ga je anders te werk dan achter je PC. Het belangrijkste voordeel is een continu optimale presentatie van de inhoud van je website. Hierdoor blijft de gebruikerservaring het beste en voorkom je irritatie bij de bezoeker. En in de slechtste situatie zelfs dat een bezoeker je website verlaat omdat deze niet goed werkt op een mobiele telefoon of een tablet. De concurrent zit immers één click verderop.

Voorbeelden van een mobiel vriendelijke responsive site

Practice what you preach. Vandaar dat de Xicero website zelf ook responsive is. Naast onze eigen bedrijfssite zijn ook de websites van de Italiaanse vakantieregio Valle d’AostaForte KinderopvangReddingsbrigade Nederland en gasterij Nieuw Westert opgebouwd om optimaal te presteren op smartphones en tablets.

Wil je ook weten hoe jouw website presteert op een mobiele telefoon? Of hoeveel bezoeker er mobiel naar jouw bedrijfsinformatie kijkt online? Bel met 0251-655569 of vraag een kennismakingsafspraak aan via het online contactformulier op de site. We helpen je graag verder of je website te optimaliseren voor mobiel gebruik.

 

Het bureau voor nuchtere Hollanders

Opgericht in 1994, heeft het team de expertise en ervaring van traditionele waarden in een nieuw tijdperk. Een combinatie van marketing, tech, content en strategie maken ons een echte partner van merken en bedrijven met ambitie.

Werken aan uw merk en uitstraling. Online of social media. Tekst, video of grafisch? Onze diensten brengen uw inspanningen in lijn met uw doelstellingen. Dat doen we op z'n Noord-Hollands: nuchter, praktisch en samen. Met een grote drang naar resultaat en rendement. Want dat is van alle tijden.