Reclame maken

Share

Naamsbekendheid opbouwen voor je bedrijf. De vindbaarheid van je bedrijf en website in Google verbeteren. Actiegerichte promoties om je product onder de aandacht te brengen. Slimme advertentie- en promotiecampagnes vragen om creativiteit en een slimme mediamix.

image

 

Je bedrijf en jouw aanbod onder de aandacht brengen

Reclame maken voor je bedrijf is zorgen voor bekendheid en vertrouwen. Bekendheid, zodat men weet dat jij iets levert op het moment dat men ernaar op zoek is. Het vertrouwen gaat over de repuattie van je bedrijf of je merk. Bedrijven die een goede reputatie hebben opgeboeuwd, zijn ook bekender en zullen eerder worden gekozen als leverancier.

Online reclame maken is zorgen voor bekendheid en verbindingen. Als je een winkel begint op een drukke winkelstraat (zijn ze er nog tegenwoordig ...?) krijg je automatisch bezoekers langs de deur. En met wat geluk stappen er heel wat naar binnen. Waarvan er hopelijk een paar wat zullen kopen.

Op internet ligt dat compleet anders. Als je een nieuwe website live zet, komen daar niet zomaar klanten op als je niets aan promotie doet. Vergelijk het met een huis dat ergens midden in een weiland of een bos wordt gebouwd. Daar komen ook niet zomaar mensen langs als je geen wegen maakt om het te bereiken. Online kun je die verbindingen op meerder manieren maken.

Inspelen op het aankoopproces van jouw klanten

Bij het verkoopproces kijken de meeste bedrijven nog teveel naar zichzelf. Er wordt teveel gepraat. En tekort geluisterd. Goed luisteren naar potentiële klanten. Het aankoopproces van die klant verloopt volgens vaste stappen.

Van bekendheid (welke bedrijven hebben een oplossing voor mijn probleem) via overweging (alle opties naast elkaar zetten en het vergelijke van de oplossingen op b.v. prijs en kwaliteit) tot een besluit. De tijd dat dit proces loopt hangt af van de prijs, de urgentie en het aantal bij de klant betrokken personen die zich bezighouden met de vraag. Nieuw printerpapier bestellen is van een andere orde dan het zoeken naar een nieuw communicatiebureau.

Connecties maken en onderhouden

Het is belangrijk dat je de naamsbekendheid van je bedrijf gaat vergroten. En daarmee tot meer klantcontacten komt. Personen die je bedrijf volgen via een social media account van je bedrijf, kunnen op termijn de stap maken tot klant. En als je niets te zoeken hebt op social media kun je b.v. een digitale nieuwsbrief uitgeven of gaan adverteren. Reclame maken voor je bedrijf kan op verschillende manieren. Adverteren zorgt - als je het goed doet - voor bekendheid van je bedrijf en uiteindelijk nieuwe klantcontacten. Naast adverteren kun je denken aan sponsoring, PR/persberichten, beurzen, de vindbaarheid vergroten van je website in Google en zoals gezegd het verbeteren van de zichtbaarheid op social media kanalen.

Meer –en relevante– connecties vergroten het bereik van je bedrijf. En daarmee de kans op nieuwe klanten en meer omzet.

Een onweerstaanbaar aanbod

Uiteindelijk zal de combinatie van een goed bedrijf (vertrouwen, autoriteit, bewezen expertise) en een onweerstaanbaar aanbod (beste oplossing / kwaliteit verhouding) bepalen hoe succesvol je bedrijf zal zijn.

Ben je benieuwd naar het onweerstaanbare aanbod van Xicero? Dat vertellen we je graag bij kennismaking. Kijken we meteen naar de concurrentiepositie van je bedrijf op dit moment. En hoe we dat denken te gaan verbeteren.

 

Het bureau voor nuchtere Hollanders

Opgericht in 1994, heeft het team de expertise en ervaring van traditionele waarden in een nieuw tijdperk. Een combinatie van marketing, tech, content en strategie maken ons een echte partner van merken en bedrijven met ambitie.

Werken aan uw merk en uitstraling. Online of social media. Tekst, video of grafisch? Onze diensten brengen uw inspanningen in lijn met uw doelstellingen. Dat doen we op z'n Noord-Hollands: nuchter, praktisch en samen. Met een grote drang naar resultaat en rendement. Want dat is van alle tijden.