Content Marketing

Share
image


Merken inhoud geven. De kracht en identiteit van een merk wordt vaak geassocieerd met een fraai logo en stijlvolle typografie. Visuele identiteit is inderdaad belangrijk. We vergeten echter dat de inhoud minstens zo belangrijk is. Content op zijn Engels. Het verhaal van het merk of bedrijf vertellen gaat verder dan een logo of huisstijl.

Wat is content marketing?

Een relatief nieuw begrip, content marketing. Er worden verschillende beschrijvingen gegeven. Xicero ziet content marketing als volgt:

Content marketing is de overkoepelende naam voor alle marketing en content activiteiten die betrekking hebben op het maken, optimaliseren, publiceren en promoten van content teneinde bestaande klanten te informeren en nieuwe opdrachtgevers te werven.

Het content proces: van strategie tot het doormeten van resultaten

Van een effectieve content marketing strategie (keuze van middelen), een reële planning (frequentie), een goed proces (redactie, beheer, stijl) tot het (laten) maken, optimaliseren, publiceren en promoten van content om uw merk te versterken en de communicatieboodschap bij uw klanten en aankomende klanten te krijgen.

Content marketing zorgt voor nieuw websitebezoek én versterkt uw merk. Bestaande klanten worden loyale klanten. Maar bovenal zorgt unieke, relevante en waardevolle content voor de aanwas van nieuwe opdrachtgevers.

Xicero heeft de middelen en kennis in huis om alle inspanningen inzichtelijk in kaart te brengen. Dat geeft duidelijkheid en een voorsprong op uw concurrenten. Inzicht in het gedrag van uw doelgroep is immers essentieel om online het verschil te kunnen maken.

Bezoek naar de site: de eerste stap naar nieuwe opdrachtgevers

Door gericht te werken aan relevante content zorgt u dat bezoekers uw website weten te vinden. Uw pagina’s komen immers hoog in Google. Naast het optimaliseren van pagina’s voor Google is het tevens belangrijk om de social media mogelijkheden te verkennen en te gebruiken. Afhankelijk van markt en doelgroep zijn LinkedIn (zakelijke contacten), Facebook (informeel netwerk van vrienden en bekenden), Twitter (kort nieuws), Slideshare (presentaties), Vimeo/YouTube (video’s) en een blog (informeel nieuws, trends, tips en trends) interessante opties om te communiceren met uw doelgroep.

Nadat bezoek zich op de website heeft gemeld is het belangrijk het proces van informeren en verleiden zo in te richten dat uw merk en boodschap het bezoek aanzet tot actie. Downloaden van informatie, bellen of mailen met de organisatie of het direct aanvragen van informatie of plaatsen van een order. Website optimalisatie, of specifieker website conversie optimalisatie is de benaming van het proces om bezoek tot daadwerkelijke klant te maken. Bottomline, een van de belangrijkste doelen van uw site.

Content marketing & website promotie

Samengevat moet er dus meer (en beter) bezoek naar de website en moet er een groter percentage van het bezoek worden verleid om informatie te downloaden of aan te vragen en uiteindelijk klant te worden. In dit proces is het van belang merk, communicatieboodschap en doelgroep op de juiste wijze met elkaar te verbinden.

Het bureau voor nuchtere Hollanders

Opgericht in 1994, heeft het team de expertise en ervaring van traditionele waarden in een nieuw tijdperk. Een combinatie van marketing, tech, content en strategie maken ons een echte partner van merken en bedrijven met ambitie.

Werken aan uw merk en uitstraling. Online of social media. Tekst, video of grafisch? Onze diensten brengen uw inspanningen in lijn met uw doelstellingen. Dat doen we op z'n Noord-Hollands: nuchter, praktisch en samen. Met een grote drang naar resultaat en rendement. Want dat is van alle tijden.