Naamsbekendheid vergroten

Share

Een grotere naamsbekendheid helpt je bedrijf aan nieuwe klantcontacten en uiteindelijk aan nieuwe klanten en opdrachten. Maar zo makkelijk als het op het oog lijkt is het beslist niet. Er zijn zoveel reclameboodschappen per dag, dat het voor bedrijven steeds moeilijker is om op te vallen. En de naamsbekendheid van je bedrijf daarmee te vergroten.

image

Wat brengt een grotere naamsbekendheid je bedrijf?

Een grotere naamsbekendheid zorgt ervoor dat er meer mensen die naar jouw product of dienst op zoek zijn jouw bedrijf als een mogelijke oplossing voor hun probleem zien. Naast bekendheid is het natuurlijk wel van belang dat jouw reputatie goed is. Je hebt een goed aanbod en zorgt voor tevreden klanten. Je hebt je als bedrijf duidelijk onderscheiden van je concurrentie en werkt nu hard aan nog meer bekendheid. Meer volgers en fans op Twitter, Linkedin en facebook. Meer bezoek op je website. En uiteindelijk meer klantcontacten en opdrachten. Het versterkt elkaar als je alles goed voor elkaar hebt.

Hoe vergroot je de naamsbekendheid?

De naamsbekendheid van je bedrijf -en de bekendheid van jouw unieke product- kun je op verschillende manieren vergroten. Denk daarbij bijvoorbeeld aan:

  • versturen van opvallende persberichten aan relevante media
  • beter zichtbaar op de social media kanalen waar jouw doelgroep zich bevindt
  • beter vindbaar worden in Google op relevante zoektermen die jouw doelgroep gebruikt
  • adverteren (op TV, radio, websites, social media kanalen…)
  • versturen van digitale nieuwsbrieven
  • organiseren van acties (waarbij men anderen moet/kan betrekken)
  • sponsoring van evenementen of verenigingen
  • aanwezigheid op beurzen of events

Reclame maken door bestaande klanten

Reclame maken voor je bedrijf door bestaande klanten is het beste wat je je kunt bedenken. Tevreden klanten blijven de beste klanten, ze hebben immers al kennis met jou en je product of dienst gemaakt. En zijn daar zeer tevreden over. Anders vertellen ze er niets over en raden ze het niet aan anderen aan.

Je hoeft het zelf niet meer uit te leggen. Een onafhankelijke mening (en zeker die van een bekende) werkt het allerbeste.

Xicero heeft ervaren marketeers die alles weten over naamsbekendheid en het uiteindelijk werven van nieuwe klanten. Maak een afspraak met Donald via 0251 - 65 55 69 of vul het contactformulier in. We kijken uit naar je komst. En luisteren graag het verhaal over jouw bedrijf.

Het bureau voor nuchtere Hollanders

Opgericht in 1994, heeft het team de expertise en ervaring van traditionele waarden in een nieuw tijdperk. Een combinatie van marketing, tech, content en strategie maken ons een echte partner van merken en bedrijven met ambitie.

Werken aan uw merk en uitstraling. Online of social media. Tekst, video of grafisch? Onze diensten brengen uw inspanningen in lijn met uw doelstellingen. Dat doen we op z'n Noord-Hollands: nuchter, praktisch en samen. Met een grote drang naar resultaat en rendement. Want dat is van alle tijden.