Website promotie

Share
image

De eerste stap is gezet. Je hebt voor je bedrijf een professionele website laten maken. En nu wil je nieuwe klantcontacten. Hoe zorg je ervoor dat jouw beoogde nieuwe klanten weten dat jouw bedrijf bestaat en dat je voor hen een mooi aanbod hebt? Een site promoten kan op verschillende manieren. We lopen ze graag met je door.

Zorgen voor relevantie: inspelen op het aankoopproces

De ene website bezoeker is de andere niet. Het belangrijkste bij het zorgen voor nieuwe klantcontacten, is de relevantie en intentie van een potentiële nieuwe klant. Je wil alleen die bezoekers op je website, die uiteindelijk ook in de markt zijn om iets te kopen dat jij kunt leveren. Een dienst of een product. Door constant zaken te proberen en dit door te meten, krijg je een steeds beter beeld van websitebezoekers die geïnteresseerd zijn om ook daadwerkelijk te kopen

Google SEO: optimaliseren voor vindbaarheid

Het meest interessant (minste kosten, meeste aankopen) is het bezoek dat via Google op je site komt. En dan bedoelen we niet de bezoekers waarvoor je betaald. Daar komen we zo op terug. Bij SEO (Search Engine Optimization) gaat het erom te zorgen dat je bovenaan in Google komt. Je optimaliseert de website zodat deze zo hoog mogelijk in de ranking van de natuurlijke zoekresultaten verschijnt. In zeer concurrerende marktsegmenten is Google SEO optimalisatie overigens wel een lastige klus, zonder dat er garanties zijn dat er #1 posities behaald gaan worden. Maar daar staat dan weer een grote waarde tegenover op het moment dat je webpagina's bovenaan in Google verschijnen. De meeste zoekers klikken namelijk op de eerste posities van de resultaatpagina's in Google.

Google AdWords: heel gericht adverteren op Google

Naast de ‘normale’ zoekresultaten heeft Google ook een mogelijkheid om te adverteren met Google AdWords op zoekwoorden(combinaties). Je betaald dan per bezoeker en alleen als deze ook daadwerkelijk op je advertentie heeft geklikt. Het is een soort veilingsysteem, waarbij (enkele uitzonderingen daargelaten) je kunt bieden op woorden. Je geeft een dagbudget op en een bedrag dat je wil betalen per bezoeker. Dit kan heel specifiek worden ingericht. Met locatietargeting, verschillende zoekwoorden(groepen), uitsluitingswoorden en de mogelijkheid meerdere advertenties te testen. Wie dat goed aanpakt, kan snel nieuwe klantcontacten tot stand brengen.

Naast adverteren in Google en het verbeteren van de vindbaarheid van je site in de natuurlijke resultaten, heeft Google nog andere mogelijkheden om je bedrijf online te presenteren en daarmee de bekendheid te vergroten. Met Google Mijn Bedrijf kun je jouw bedrijfsprofiel optimaliseren om via Google maps in contact te komen met nieuwe klanten.

Display advertising (banners): adverteren op internet

Naast Google zijn er nog andere kanalen die je kunt inzetten om de naamsbekendheid te vergroten en reclame te maken voor jouw bedrijf en product(en). Adverteren met banners (in verschillende formaten, waaronder video…) op relevante websites in jouw vakgebied zorgt voor bekendheid. Bij veel websites kun je tegenwoordig ook combinatiepakketten afnemen. Naast de banners kun je het hebben over redactionele artikelen (editorials), gesponsorde content secties of bijdragen in wekelijkse nieuwsbrieven of awareness op de social media accounts van de betreffende uitgever.

Social Media marketing

Tegenwoordig hebben de meeste bedrijven wel een LinkedIn account, een Facebookpagina of een Twitter bedrijfsaccount. Afhankelijk van je doelgroep en de te bereiken doelstellingen kun je een of meer social media kanalen actief gaan inzetten om de website van je bedrijf te promoten. Het voordeel van deze vorm van promotie is de mogelijkheid tot interactie. Bedenk wie er in jouw bedrijf allemaal actief zijn op social media en je hiermee kunnen helpen. Vaak is de oplossing erg dichtbij.

Digitale nieuwsbrieven

Hoewel iedereen op zijn tijd wel eens mailmoe is, blijkt de digitale nieuwsbrief een uiterst effectieve manier van leadgeneratie. Ergens is het wel logisch. De nieuwsbriefabonnees hebben tenslotte zelf hun goedkeuring gegevens om informatie en aanbiedingen van je te ontvangen. Bedrijven die digitale nieuwsbrieven op de juiste manier inzetten (helpen in plaats van te directe verkoop) zullen dit bevestigen.

Als je meer wil weten over hoe je jouw bedrijfssite het beste kunt promoten, neem dan contact op met Xicero. We helpen je graag verder op weg.

 

Het bureau voor nuchtere Hollanders

Opgericht in 1994, heeft het team de expertise en ervaring van traditionele waarden in een nieuw tijdperk. Een combinatie van marketing, tech, content en strategie maken ons een echte partner van merken en bedrijven met ambitie.

Werken aan uw merk en uitstraling. Online of social media. Tekst, video of grafisch? Onze diensten brengen uw inspanningen in lijn met uw doelstellingen. Dat doen we op z'n Noord-Hollands: nuchter, praktisch en samen. Met een grote drang naar resultaat en rendement. Want dat is van alle tijden.