Adverteren met Google AdWords

Share

Adverteren op Google heeft twee hele grote voordelen. Ten eerste kun je er heel gericht en betaalbaar nieuwe klanten vandaan halen. En ten tweede levert een Google AdWords campagne heel veel nieuwe inzichten op om je website beter vindbaar te maken in de natuurlijke zoekresultaten in Google (dat zijn die kliks waarvoor je dus niet hoeft te betalen). Op een andere pagina vertellen we je alles over Google- en SEO optimalisatie. Hieronder kun je alles lezen over zeer gericht adverteren met Google AdWords.

Wat is Google AdWords?

Als je nog niet bekend bent met de advertentiemogelijkheden van Google, leggen we het even kort uit. Met Google Adwords kun je heel gericht adverteren op Google. Het is een soort veilingsysteem, waarbij je betaald per bezoeker. De hoogste bieder staat het hoogst met zijn advertentie. Daar zijn nog wel wat uitzonderingen op (met wat slimmigheid kun je met een lager bod toch hoger komen dan een bedrijf dat meer heeft geboden), al gaat dat te ver om er nu dieper op in te gaan.

Een intelligent veilingsysteem dat bovendien zeer goed beheersbaar is in termen van kosten. Er kan een prijs per zoekwoord worden opgegeven, naast een maximaal te besteden bedrag per dag. Hierdoor kun je nooit verrast worden door een populair zoekwoord die ineens voor honderden betaalde bezoekers heeft gezorgd.

Opzet en beheer van de advertentiecampagne

Xicero heeft een vaste werkwijze. Om te komen tot een zo goed mogelijk resultaat doorlopen we de volgende stappen in het proces:

 • de huidige website prestaties in beeld brengen;
 • de concurrentiepositie van de opdrachtgever in kaart brengen;
 • de zoekwoorden in de markt van de opdrachtgever in kaart brengen
 • advertentiegroepen maken
 • advertentieteksten schrijven
 • overige campagne-instellingen
 • landingspagina’s op de website optimaliseren
 • de campagne starten
 • beheer en optimalisatie (zoekwoorden, advertenties…)
 • rapportage verzorgen met verbetersuggesties voor de site en SEO

Waarom zou je voor adverteren met AdWords kiezen?

Bedrijven die kiezen voor adverteren op Google, kiezen doorgaans voor een betaalbare zekerheid. Niet ten onrechte, want bij het optimaliseren voor de natuurlijke resultaten weet je nooit wat er komt kijken om bovenaan in Google te komen. Bij Google AdWords weet je wat je krijgt. De voordelen op een rij:

 • zeer gericht lokaal adverteren (in te stellen op plaatsnaam of regio)
 • zeer gericht op tijd adverteren (tijdsblokken aan en uit te zetten)
 • direct bezoek naar je site (als je vandaag start, heb je vandaag bezoek)
 • zeer relevante bezoekers (ze zoeken er tenslotte zelf naar)
 • inzicht in jouw doelgroep (inzicht in zoekvolumes en waarde van een bezoeker)
 • vele vormen van testen mogelijk (meerdere advertenties per zoekwoord mogelijk)
 • remarketing (ook wel retargeting genoemd) mogelijk (targetten van een bezoeker die al eens op je website is geweest)

Je ziet, er zijn volop voordelen aan deze manier van adverteren.

Google AdWords uitbesteden aan Xicero

Hoewel het verleidelijk is om alles in eigen hand te houden, is het voor de meeste ondernemers niet weggelegd om professioneel en rendabel te adverteren op Google. De meeste bedrijven hebben niet de kennis, de ervaring, de tijd en de zin om dit zelf te doen en huren daarvoor liever een specialist in. Een bedrijf met meerdere mensen die weten wat er komt kijken bij een succesvolle campagne die niet alleen bezoek oplevert, maar vooral nieuwe klantcontacten tot stand brengt.

Optimaliseren van bestaande campagnes

Het uitbesteden van Google AdWords werkzaamheden hoeft zich niet te beperken tot het opzetten van nieuwe campagnes. Als je er ooit een keer zelf mee gestart bent, kunnen wij je helpen om de resultaten te verbeteren. Zowel aan de kant van de campagne zelf als aan de kant waar de bezoeker op de site komt, hebben we voldoende kennis om jouw online resultaat te verbeteren.

Google Adwords kosten: zeer betaalbaar naar relevant bezoek

Bij Xicero hebben we een duidelijke en transparante manier van werken. We werken op basis van gemaakte uren, het uurtarief bedraagt € 80 per uur. Een gemiddelde AdWords campagne inrichten en optimaliseren neemt zo’n 4 uur in beslag. Bij grotere projecten maken we vooraf een inschatting. Ook de mate van beheer en rapportage die gewenst is, speelt daarbij een rol.

Naast de uren die Xicero maakt om de campagne in te richten en te beheren, zijn er nog andere kosten om een Google Adwords te kunnen starten. De advertentiekosten zelf, het budget om bezoek in te kunnen kopen. De kosten van een bezoeker variëren. Zo zijn zoektermen in een zeer concurrerende markt erg duur. Een kwestie van marktwerking en vraag en aanbod. Xicero kan vooraf een goede inschatting maken van de kostprijs per bezoek.

Ja, ik wil ook op Google adverteren

Als jij ook extra bezoekers naar je website wil halen via de advertenties op Google, dan maken we graag kennis met je. Maak dan nu een afspraak via 0251-65 55 69 (tijdens kantooruren) of maak een afspraak/stel je vraag via het contactformulier op de website.

 

Het bureau voor nuchtere Hollanders

Opgericht in 1994, heeft het team de expertise en ervaring van traditionele waarden in een nieuw tijdperk. Een combinatie van marketing, tech, content en strategie maken ons een echte partner van merken en bedrijven met ambitie.

Werken aan uw merk en uitstraling. Online of social media. Tekst, video of grafisch? Onze diensten brengen uw inspanningen in lijn met uw doelstellingen. Dat doen we op z'n Noord-Hollands: nuchter, praktisch en samen. Met een grote drang naar resultaat en rendement. Want dat is van alle tijden.