Google & SEO optimalisatie

Share

Bedrijven die serieus met het verwerven van nieuwe websitebezoekers bezig zijn, kennen allemaal de kracht van Google. SEO (Search Engine Optimization) is de naam van het beter vindbaar maken van de pagina’s op je website. We leggen je heel kort uit wat dit is en waarom je hier volop aandacht aan zou moeten besteden.

Wat is SEO eigenlijk?

SEO is de afkorting van Search Engine Optimization. Zoekmachine optimalisatie dus. In het kort: door het optimaliseren van die factoren van het Google algoritme probeer je de vindbaarheid van de pagina’s op je website te vergroten. Niemand weet welke factoren (het zijn er honderden en ze worden continu beter gemaakt om de relevantie van de resultaatpagina’s van Google verder te verbeteren).

Hoe werkt Google: iedereen wil bovenaan

Van de honderden factoren die bepalen hoe Google alle pagina’s rangschikt, zijn content en links de belangrijkste. Samengevat (we zouden er op detailniveau meerdere boeken aan kunnen besteden) vormt de inhoud en de autoriteit/kwaliteit de basis voor een goede vindbaarheid in Google. In zeer competitieve markten (reisbranche, financiële wereld…) zal het nog moeilijker zijn om een website bovenaan in Google te krijgen. In mindere competitieve B2B segmenten is het vaak een stuk beter te doen.

Uiteindelijk is het een kwestie van doen. Bestaande pagina’s van je website beter maken. En nieuwe pagina’s maken die jouw bezoek overtuigen voor jouw oplossing te kiezen. Naast pagina’s zul je moeten zorgen voor relevante en kwalitatief goede verwijzingen naar je website. Des te meer verwijzingen, des te groter het signaal naar Google dat er sprake is van een kwalitatief goede website.

Jouw website hoger in Google

Xicero heeft de beschikking over meerdere specialisten die door ervaring weten aan welke factoren je aandacht moet besteden. We gaan eerst kijken hoe je website op dit moment presteert. Samen met jou bekijken we tevens welke woorden het meest gezocht worden. Daarbij kijken we uiteraard naar die woorden die gebruikt worden door mogelijke klanten van jouw product of dienst. Als je een schilder bent in Alkmaar, zullen potentiële nieuwe klanten zoeken op ‘schilder in alkmaar’, ‘schilderbedrijf alkmaar’ of ‘huis laten schilderen’. En zo ontdekken we nog veel meer zoekwoorden en combinaties die uiteindelijk kunnen leiden tot een bezoek aan jouw website.

Naast een zoekwoorden onderzoek bekijken we de huidige website. Zijn de pagina’s al voldoende geoptimaliseerd of kunnen we zaken snel verbeteren? We analyseren gedrag van de huidige bezoekers op de website. Waar komen ze vandaag en wat doen ze vervolgens op de site en … allerbelangrijkst: leidt dit uiteindelijk tot een klantcontact.

Het aanbod van Xicero

Bij Xicero maken we graag waar wat we beloven. En het liefst iets meer. We zullen daarom nooit beloven we een eerste plaats gaan halen voor een bepaald zoekwoord. Simpelweg omdat we niet alles in de hand hebben (wat als jouw concurrent er drie keer zoveel tijd aan besteedt?) en we geen invloed hebben op het algoritme van Google. Dat kan morgen zo weer anders werken.

Wat we wel beloven is een transparante aanpak waarbij we goed luisteren en analyseren en vervolgens beloven dat we wel beter zullen scoren dan er nu gebeurt. We geven een unieke verbeter garantie op meer bezoek naar je website.

Je investering is dus nooit voor niets geweest.

Wil je kennismaken met onze aanpak en de Google SEO specialisten van Xicero? Maak dan nu een afspraak via 0251-65 55 69 (tijdens kantooruren) of maak een afspraak/stel je vraag via het contactformulier op de website.

Tot snel.

 

Het bureau voor nuchtere Hollanders

Opgericht in 1994, heeft het team de expertise en ervaring van traditionele waarden in een nieuw tijdperk. Een combinatie van marketing, tech, content en strategie maken ons een echte partner van merken en bedrijven met ambitie.

Werken aan uw merk en uitstraling. Online of social media. Tekst, video of grafisch? Onze diensten brengen uw inspanningen in lijn met uw doelstellingen. Dat doen we op z'n Noord-Hollands: nuchter, praktisch en samen. Met een grote drang naar resultaat en rendement. Want dat is van alle tijden.