Xicero als grafisch ontwerpbureau

Share


Een grafisch ontwerpbureau in de regio Amsterdam nodig? Hoewel vormgeving toch vaak een kwestie van smaak is, zal het een geruststelling zijn dat aansprekende en toonaangevende bedrijven de weg naar Xicero hebben weten te vinden. En het pand steeds tevreden verlaten. Geschoolde, creatieve ontwerpers die weten te verrassen met vorm en kleur. En nadenken over praktische toepasbaarheid op de verschillende communicatie-uitingen.

Mooi of lelijk is (g)een kwestie van smaak

Zet 10 verschillende logo’s op een rij en laat er 10 personen naar kijken en over oordelen. Het aantal verschillende reacties en meningen zal enorm zijn. Mooi of lelijk is immers een kwestie van eigen smaak en voorkeuren.

Aan de andere kant zijn er wel degelijk facetten die buiten de ‘mooi of lelijk’ beoordelingscriteria vallen. Professioneel, functioneel, het gebruik van kleuren, het inspelen op gangbare trends en praktische toepasbaarheid zijn zaken waarmee een professioneel ontwerpbureau grafische vormgeving inzet om de identiteit van een bedrijf kracht bij te zetten.

Ontwerpen volgens een bewezen proces

Bij de start van een nieuw bedrijf of de samenvoeging van afdelingen of bedrijven is het tijd voor een nieuwe visuele identiteit. Het kan ook zijn dat uw bedrijf toe is aan een nieuw logo, een eigentijdse versie van het bestaande logo of beeldmerk.

Xicero doorloopt een vast proces als je een nieuw logo wilt laten ontwerpen. Zo gaan we eerst achterhalen wat de doelen zijn, wie uw doelgroep is en hoe uw bedrijf en markt in elkaar zit. Vervolgens brengen we in kaart welke toepassingen er zijn om te komen tot een eerste concept vormgevingsvoorstel. Schetsen, proberen, denken, kleuren en moodboards zijn woorden die in deze fase de revue passeren.

Een logo laten ontwerpen. Of een complete corporate identity?

Nadat we een richting hebben gekozen gaan we de schetsen en ideeën uitwerken. In kleur en in zwart-wit. En naar de verschillende toepassingen van een logo of huisstijl ontwerp. Van een standaard huisstijl met visitekaartjes tot een complete corporate identity met een huisstijlhandboek, buitenreclame, websitedesign en een professionele bedrijfsbrochure.

Bent u ook op zoek naar een ontwerpbureau?

Graag laten wij u kennismaken met door Xicero ontworpen logo’s, huisstijlen, bedrijfsbrochures en advertenties. Wij kunnen u overtuigen om te kiezen voor een ervaren grafisch ontwerpbureau dat bewezen heeft aansprekende bedrijven creatief te kunnen verrassen.

Bel Xicero, vraag naarDonald. Of gebruik het formulier op deze pagina. Maken we een afspraak om te luisteren naar uw verhaal, uw vragen en ontwerpwensen.

Het bureau voor nuchtere Hollanders

Opgericht in 1994, heeft het team de expertise en ervaring van traditionele waarden in een nieuw tijdperk. Een combinatie van marketing, tech, content en strategie maken ons een echte partner van merken en bedrijven met ambitie.

Werken aan uw merk en uitstraling. Online of social media. Tekst, video of grafisch? Onze diensten brengen uw inspanningen in lijn met uw doelstellingen. Dat doen we op z'n Noord-Hollands: nuchter, praktisch en samen. Met een grote drang naar resultaat en rendement. Want dat is van alle tijden.