Handige website tools

Share

Handige website tools is een losse -waardevolle-  aanvulling op het dossier 'een professionele website laten maken'.

Specialisten bij een professioneel webbureau maken vaak gebruik van handige tools om het werk makkelijker te maken of sneller te laten verlopen. De door hen gebruikte tools zijn natuurlijk niet exclusief voor experts, maar kunnen ook gewoon door jou worden gebruikt.

Enkele ken je misschien al. De meeste waarschijnlijk nog niet. Ze kunnen je het dagelijks leven een stuk aangenamer maken als je bezig bent met het verbeteren van de website van je bedrijf.

Loop je even mee door de lijst?

Google marketing en bedrijven tools

 

Google Analytics

Snel en gemakkelijk de statistieken van je website bekijken. Waar komen bezoekers van je site vandaan en wat doen ze vervolgens op de site? Haken ze snel af of zorgen zij juist voor nieuwe klantcontacten en opdrachten?

Google Mijn Bedrijf

Zorg dat jouw bedrijf goed vindbaar is in Google search en Google Maps. Met een optimaal bedrijfsprofiel in Mijn Bedrijf, kun je klanten informeren en voor je winnen. Hebben we het al over de reviews gehad? Een enorme kans voor veel bedrijven...

Google AdWords

Zeer gericht adverteren op zoekwoorden in het gebied waar jouw klanten zich bevinden.

Xicero kan je helpen bij het opzetten van een nieuwe- of optimaliseren van een bestaande Google Adwords campagne. Bekijk het aanbod voor adverteren met Google AdWords.

PageSpeed Insights - Google Developers

Bekijk de snelheid van je website op desktop en mobiel. Een snelle site is niet alleen belangrijk voor je bezoekers (voor je het weet zitten ze bij jouw concurrent op de site). Ook Google hecht een grote waarde aan snelheid en laat dit zelfs meewegen bij haar resultaat pagina's na het intikken van een zoekopdracht.

Google Mobile Friendly Test

Mobile first. Tegenwoordig bezoeken steeds meer mensen jouw website via een mobiele telefoon. Als je site niet mobiel vriendelijk is, heb je binnenkort een serieus probleem. Kijk snel hoe mobiel vriendelijk de site van jouw bedrijf is.

Google Trends

Bekijk de belangrijkste zoekwoorden voor je bedrijf in Google Trends. Je zult verbaasd zijn over de informatie die je via deze site kunt krijgen. Zorg dat je jouw concurrent voor bent.

 

Deze lijst wordt verder aangevuld ... 

 

Deze pagina is onderdeel van de serie een professionele website laten maken voor mijn bedrijf. Het overzicht van onderwerpen die hiermee te maken hebben kun je vinden in de inleiding van deze serie.

Als je voor je werk betrokken bent bij het maken -of laten maken- van websites kan deze serie je nieuwe inzichten verschaffen.

Het bureau voor nuchtere Hollanders

Opgericht in 1994, heeft het team de expertise en ervaring van traditionele waarden in een nieuw tijdperk. Een combinatie van marketing, tech, content en strategie maken ons een echte partner van merken en bedrijven met ambitie.

Werken aan uw merk en uitstraling. Online of social media. Tekst, video of grafisch? Onze diensten brengen uw inspanningen in lijn met uw doelstellingen. Dat doen we op z'n Noord-Hollands: nuchter, praktisch en samen. Met een grote drang naar resultaat en rendement. Want dat is van alle tijden.