Deel 12 - Website optimalisatie is continu verbeteren

Share

Website optimalisatie is continu verbeteren is het twaalde en laatste deel van het dossier 'een professionele website laten maken'.

Je nieuwe site is live. De website promotie verloopt naar wens en er komen steeds meer bezoekers op de site. Je bent er bovendien bedreven in geworden om er zoveel mogelijk klantcontacten uit te halen. Je website is behoorlijk succesvol. Er is echter geen reden om achterover te leunen. Internet is continu in beweging. Er komen steeds weer nieuwe ontwikkelingen die je bedrijf kunnen helpen om beter te presteren. En als jij het niet doet, dan gaat je concurrent zich er vol op storten. Met als gevolg een verminderde concurrentiepositie.

En dat is iets wat je beslist niet wil.

Website statistieken: inzicht in de prestaties van je website

Om te kijken waar je beter kunt presteren is het zaak om te zien wat er nu gebeurt op de website. Hoeveel bezoekers komen er nu op je site? Waar komen ze vandaan? Waar komen ze je website binnen en welke pagina’s bekijken ze verder? Hoeveel tijd brengen ze door op de site en de belangrijkste vraag...doen ze uiteindelijk wat je bij de start voor ogen had? Vullen ze een formulier in? bestellen ze een product? Downloaden ze bepaalde informatie? Gaan ze jouw bedrijf volgen op LinkedIn of Twitter?

De meeste website maken gebruik van Google Analytics om websitebezoek inzichtelijk te maken. Om te meten hoe de site presteert. Om daar vervolgens verbeterpunten in te ontdekken waarmee je verder kunt. Als je met meerdere mensen binnen je bedrijf met de site bezig bent, of als je het management op de hoogte wil houden, kun je rapportages instellen en deze periodiek laten mailen.

Dat zorgt voor betrokkenheid en begrip. Het is bovendien leuk.

Website APK: periodieke check door je webbouwer

Het is verstandig, zeker als je website al een aantal jaar oud is, om je site regelmatig even na te laten lopen door de bouwer van je website. Zij zijn dagelijks met internet bezig en weten wat de laatste trends en ontwikkelingen zijn. Als geen ander kunnen zij je website beoordelen en controleren op de belangrijkste onderdelen. Is alles nog volgens de wetgeving? Zijn er nieuwe functionaliteiten op de markt die min-of-meer standaard in een site zitten? heb je een koppeling naar de meest gebruikte social media kanalen? Is de optimalisatie voor klantcontact nog steeds op orde?

Vergelijk het met een jaarlijkse of tweejaarlijkse APK voor je auto. Deze wordt door een specialist even kort nagelopen op alle essentiële onderdelen. Waarna je veilig de weg op kunt.

Als je continu bezig bent met het verbeteren van je website, zul je merken dat je concurrentiepositie steeds sterker wordt. Je wordt beloond voor je inzet doordat steeds meer mensen je website en je bedrijf weten te vinden.

En daarmee bereik je uiteindelijk wat je al die tijd voor ogen hebt gehouden. Een succesvolle online presentatie die bijdraagt aan de groei van je bedrijf.

Dat heb je toch maar mooi voor elkaar.

 

Deze pagina is onderdeel van de serie een professionele website laten maken voor mijn bedrijf. Het overzicht van onderwerpen die hiermee te maken hebben kun je vinden in de inleiding van deze serie.

Als je voor je werk betrokken bent bij het maken -of laten maken- van websites kan deze serie je nieuwe inzichten verschaffen. We hebben bovendien een overzicht van handige website tools die je kunt gebruiken om je werk nog makkelijker of beter te maken.

Het bureau voor nuchtere Hollanders

Opgericht in 1994, heeft het team de expertise en ervaring van traditionele waarden in een nieuw tijdperk. Een combinatie van marketing, tech, content en strategie maken ons een echte partner van merken en bedrijven met ambitie.

Werken aan uw merk en uitstraling. Online of social media. Tekst, video of grafisch? Onze diensten brengen uw inspanningen in lijn met uw doelstellingen. Dat doen we op z'n Noord-Hollands: nuchter, praktisch en samen. Met een grote drang naar resultaat en rendement. Want dat is van alle tijden.