Bovenaan in Google komen is steeds lastiger

Share

Goed gevonden worden op Google is eigenlijk essentieel. Bijna iedereen die online is start zijn of haar zoektocht met het intikken van een zoekwoord in Google. Om vervolgens het aanbod te vergelijken en er de beste koop uit te halen. Bedrijven moeten een onderscheidend aanbod hebben...

Geplaatst door Dennis Woudt in Google optimalisatie

Hoog in Google: marketing voor zoekmachines

Onder de noemer Google marketing bestaan er eigenlijk twee mogelijkheden. Een bedrijf kan adverteren om hoger in Google te komen. Dat gaat met het pay-per-click advertentieprogramma dat Google AdWords heet. U betaald per click. Kort door de bocht maakt de hoogte van het bedrag dat u bereid bent te betalen voor een bezoeker het verschil tussen een hoge of lage plaats. Stopt u met betalen, dan houdt ook het bezoek op. Het is kort maar krachtig. Als u dit adverteren met Google AdWords wilt uitbesteden, kunt u daarvoor bij Xicero terecht. Meerdere specialisten zorgen voor optimaal resultaat uit iedere marketing euro.

Duurzaam: optimaliseren voor een hoge ranking in Google

Als u echter verder kijkt dan de korte termijn en duurzaam wil investeren in uw online marketing, dan is zoekmachine optimalisatie de oplossing. Het optimaliseren voor een hoge plek in de natuurlijke zoekresultaten. Vlak onder de advertenties. Wie daar bovenaan in Google komt zal merken dat het veel nieuwe bezoekers aantrekt. Er worden meer clicks gegenereerd met natuurlijke optimalisatie dan met adverteren op zoekwoorden. Bovendien zijn de clicks gratis. En duurzaam. Kortom, volop redenen om Google- en SEO optimalisatie op te nemen in uw marketing plan.

Hoe lang het duurt voordat uw website boven komt drijven is niet te voorspellen. Dat hangt van veel factoren af. Bij elkaar vormen die factoren het algoritme van de zoekmachine. Deze wordt continu verbeterd om website te beoordelen en het beste bovenaan te presenteren. Kwaliteit is belangrijk. Als de kwaliteit van de resultaten in het geding komt, verliest de zoekmachine zijn geloofwaardigheid. Dat vertaald zich op den duur in lagere advertentie-inkomsten. De primaire inkomstenbron van Google.

Recente verbeteringen in het Google algoritme

Zoals de kop van het artikel al aangeeft wordt het steeds lastiger om hoog in Google te komen. Doordat het aanbod groter wordt, maar vooral ook doordat de vele websites er vaak alles aan doen om snel succes te boeken. En daarmee de set regels die Google heeft opgesteld overtreden. Recentelijk heeft Google weer een flink aantal verbeteringen verwerkt in haar zoekalgoritme om de resultaten nog beter te krijgen. Uiteindelijk loont het altijd om relevante pagina’s te maken die een gebruik er wat bijzonders te bieden hebben. Unieke en relevante content en aanbiedingen. Een site maak je tenslotte voor een potentiële klant. Niet voor een zoekrobot.

Hulp nodig met het optimaliseren van uw website?

Het laten maken van professionele websites gebeurt gelukkig steeds vaker. Iedereen begint wel in te zien dat een goed website, eerder zal leiden tot serieus klantcontact. Ook het uitbesteden van Google SEO optimalisatie zou serieus overwogen moeten worden. Het kost veel tijd en energie om zaken onder de knie te krijgen. De expertise en ervaring van meerdere specialisten bij een bureau zorgen veel sneller voor resultaat en nieuwe klanten. En dat is toch uiteindelijk wat je wil, als je echt werk maakt van website promotie en het  omzetten van bezoekers naar nieuwe opdrachtgevers.

We helpen je graag op weg. Tot snel, tot Xicero.

Het bureau voor nuchtere Hollanders

Opgericht in 1994, heeft het team de expertise en ervaring van traditionele waarden in een nieuw tijdperk. Een combinatie van marketing, tech, content en strategie maken ons een echte partner van merken en bedrijven met ambitie.

Werken aan uw merk en uitstraling. Online of social media. Tekst, video of grafisch? Onze diensten brengen uw inspanningen in lijn met uw doelstellingen. Dat doen we op z'n Noord-Hollands: nuchter, praktisch en samen. Met een grote drang naar resultaat en rendement. Want dat is van alle tijden.