D66 verkiezingscampagne

Share
image
image
image
image
image
image

D66: Last-Minute coöperatie gevraagd in verkiezingscampagne 2014

De gemeenteraadsverkiezingen van 2014 leken voor veel lokale afdelingen van landelijke partijen een uitputtingsslag. ‘Hoe vallen we op tussen de plaatselijke one-issue coryfeeën en partijprogramma’s die lijken geschreven door Sinterklaas?’ De verkiezingsklok liep al. Het team van Xicero stond onder (tijd-)druk om het lokale D66 campagneteam te verrassen met haar hulp. Budget-wise. Dus het werd een concept in ‘bruikleen’.

Het campagnevoorstel werd gebaseerd op de Xicero slogan ‘Niet kakelen, eieren leggen!’ en speelt in op de betrouwbare, volgbare en begrijpelijke lijn die door de partij wordt bewandeld. Het concept werd tastbaar gemaakt door de traditionele campagneflyer te vervangen door doosjes scharreleieren met de pijlers uit het programma. In no-time werden de bestaande teksten ingekort, gericht en waar nodig voorzien van aanvullend campagnebeeld.

Een opvallende (paginagrote) advertentie in de lokale bladen en diverse doelgroepuitingen ondersteunden de activiteiten van campagnewerkers in het veld. En met succes: een uitstekende verkiezingsuitslag en wethouderspositie  waren het resultaat. Naast een glimlach bij velen …

 

Het bureau voor nuchtere Hollanders

Opgericht in 1994, heeft het team de expertise en ervaring van traditionele waarden in een nieuw tijdperk. Een combinatie van marketing, tech, content en strategie maken ons een echte partner van merken en bedrijven met ambitie.

Werken aan uw merk en uitstraling. Online of social media. Tekst, video of grafisch? Onze diensten brengen uw inspanningen in lijn met uw doelstellingen. Dat doen we op z'n Noord-Hollands: nuchter, praktisch en samen. Met een grote drang naar resultaat en rendement. Want dat is van alle tijden.