OBS de Montessori

Share
image
image
image
image
image
image
image
image

Openbare basisschool de Montessori was na bijna 25 jaar toe aan een nieuwe huisstijl, passend  bij deze tijd en de onderscheidende visie van de school.

De sfeer die we aantroffen in de school was voor ons een grote bron van inspiratie voor het ontwerp. Bestond het vorige logo uit een wat rommelige ‘kosmische draaikolk’, het uitgangspunt voor het nieuwe logo werd gevormd door de vele blije gezichten en de grote samenhang tussen de leerlingen van alle leeftijdsgroepen die we aantroffen tijdens onze werkbezoeken.

In de overleg met de directie werden uitgangspunten, kleuren en randvoorwaarden afgestemd. In het ontwerp voegde Xicero dynamiek in een moderne uitstraling aan toe. De karakteristieke M geeft het logo een sterke herkenbaarheid, kinderen zijn de bepalende vorm van het logo zelf.

In de uitwerking gingen we gefaseerd te werk, in de pas met het beschikbare budget van de school. Naast de interne bewegwijzering, visitekaartjes en correspondentieset verzorgde Xicero tevens zaken als gevelbord en vlaggen en hielp de bouwer van de bestaande website op weg met de juiste ingrediënten.

Het is vrolijk en krachtig maatwerk geworden. Je zou bijna weer zin in school krijgen …

Het bureau voor nuchtere Hollanders

Opgericht in 1994, heeft het team de expertise en ervaring van traditionele waarden in een nieuw tijdperk. Een combinatie van marketing, tech, content en strategie maken ons een echte partner van merken en bedrijven met ambitie.

Werken aan uw merk en uitstraling. Online of social media. Tekst, video of grafisch? Onze diensten brengen uw inspanningen in lijn met uw doelstellingen. Dat doen we op z'n Noord-Hollands: nuchter, praktisch en samen. Met een grote drang naar resultaat en rendement. Want dat is van alle tijden.